Sakarya’da yılın ilk hasadı başladı: Sudan çıkınca kırmızıya dönüşüyor, kolesterole iyi geliyor

Denizde Tekir Avı Keyfi

Şehir merkezine yakın Karasu ve Kocaali ilçeleri arasında, Maden Deresi kıyısında bulunan balıkçılar, bugün “Kayasan” isimli tekneyle denize açıldılar. Öğle saatlerinde başlayan avlanmada bol miktarda tekir balığı yakalayan balıkçılar, akşam saatlerinde tekrar karaya döndüler. Avladıkları tekirleri ise satmak üzere tezgahlara yerleştirdiler.

Kocaali Su Ürünleri Başkanı Hüseyin Tan, Maden Deresi’nde avlanan balıkçıların bir kısmının palamut avına devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Tekir avcılığına yeni başlayan balıkçıların teknelerinin boş olmadığını ve 2024 sezonunu güzel bir şekilde tamamlayacaklarını umut ettiklerini söyledi.

Balıkçı Kemal Çakıroğlu ise bol rızkın herkese nasip olması temennisinde bulundu.

Tekir Balığının Sağlık Faydaları

Tekir balığı, mevsiminde tüketildiğinde omega 3 ve balık yağı açısından oldukça zengin bir besindir. Haftada iki gün balık tüketmek, kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltabilir. Ayrıca içerdiği kalsiyum ile kemik gelişimine destek olur ve karbonhidrat içermemesi sebebiyle diyabet hastalığı için de sağlıklı bir tercihtir.

Genellikle yağda kızartılarak tüketilen Tekir balığı, fırında kağıt kebabı yapılacak olursa daha lezzetli olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir